Su Kaçağı Tespiti

Su Kaçağı TespitiHiç şüphe yok ki bir çoğumuzun yaşadığı sorunlardan biridir; evimizde ya da iş yerimizde su sızdırması veya kaçağı sorunu… Ne de sıkıntılı bir sorundur o. Ne iyi ve hafif olanı duvarda terleme ki, bu da inanılmaz rutubet ve duvarda ciddi tahribatlara sebep olabiliyor. Sızdırma zaten başlı başlına büyük bir sorun. Daha ötesini hiç düşünemiyorum bile…

Daha yakın bir zamana kadar su sızıntısının veya kaçağının olduğu yeri tespit edebilmek için bir çok deneme yapmak zorunda kalıyorduk. Önce sızıntının olduğu yeri tahmin ediyor, sonra orayı kırıp dökmeye başlıyorduk. Bulana kadar denemeye devam ediyorduk. Her deneme bir yerlerin kırılıp dökülmesi anlamına geliyordu. Ve oldukça ciddi bir zaman kaybı… Aynı zamanda ciddi derecede yapımızda ve cüzdanımızda tahribat demek oluyordu. Her deneme bu tahribatı arttırıyordu

Ancak ne var ki, gelişen teknoloji ile birlikte bu tür denemeler, kırıp dökmeler, ciddi zaman kayıpları tarihe karıştı.. En son teknoloji ürünü ekipmanlar ile 15 dakika gibi kısa bir süre içinde su sızıntısı veya su kaçağının olduğu yer noktası noktasına, başka bir ifadeyle milimi milimine tespit edilebiliyor.

Termal kameralar ile tesisat görüntülenebilmekte, özel dinleme ekipmanları ile de su akışı dinlenebilmektedir. Her iki yöntemde de çok kısa sürede noktasal olarak tespit yapılabimektedir.

Özel dinleme ekipmanları ile su kaçağı tespiti işlemi yapılırken su sesine duyarlı olan cihazlar duvara yaklaştırılır ve suyun sızdığı borunun yeri duvar üzerinden tespit edilir.

Su sızıntısı tespiti ve su kaçağı tespiti için tasarlanmış özel termal kameralar ile de suyun geçtiği tesisat görüntelenerek sızıntı veya kaçağın olduğu yer milimi milimi tespit edilir. Bu her iki işlemde de tespit edilen yerde her hangi bir şaşma olmaz.

Sektörde yer alan işinin ehli olan ekipler ve firmalar, yapmış oldukları tespit ve tamir işlemlerine %100 garanti vermektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Herşeyden önce şu çok iyi bilinmelidir ki, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, kullanılan ekipmanlar ne kadar kullanışlı ve pratik olursa olsun işinde uzman olmayan kişiler tarafından kullanıldığında çok daha ciddi sorunların oluşmasına sebep olabilicektir. Bu gözardı edilmemelidir ve o nedenle mutlaka işinde uzman, bilgi birikimi ve tecrübesi tam olan uzman ekiplere sahip firmalar ile çalışılmalıdır.

Bu konuda sizlere yardımcı olabilecek, yaptıkları işlere garanti verebilen, güvenilir firmaları ayrı bir makalede sizlerle paylaşacağız.

Bir önceki makalemizde Epoksi Zemin Kaplama hakkında bimemiz gerekenleri sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Bir Yorum Yazın