Çatalca’da Su Kaçağı Artık Sorun Değil

Çatalca'da Su Kaçağı Artık Sorun DeğilÇatalca’da Su Kaçağı Artık Sorun Değil

Çatalca, yüzölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesidir. İstanbul’un batı sınırında kurulmuş bir kent merkezidir. Çatalca’nın nüfusu 2018 yılı verilerine göre 72 bib 966 kişidir. 24 bin 183 kişi ile Ferhatpaşa Mahallesi en çok nüfusa sahip mahallesidir.

Çatalca’nın Mahalleleri

Akalan Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Aydınlar Mahallesi, Bahşayiş Mahallesi, Başak Mahallesi, Belgrat Mahallesi, Celepköy Mahallesi, Çakıl Mahallesi, Çanakça Mahallesi, Çiftlikköy Merkez Mahallesi, Dağyenice Mahallesi, Elbasan Mahallesi, Fatih Mahallesi, Ferhatpaşa Mahallesi, Gökçeali Mahallesi, Gümüşpınar Mahallesi, Hallaçlı Mahallesi, Hisarbeyli Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, İnceğiz Mahallesi, İzzettin Mahallesi, Kabakça Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi, Kalfa Mahallesi, Karacaköy Merkez Mahallesi, Karamandere Mahallesi, Kestanelik Mahallesi, Kızılcaali Mahallesi, Muratbey Merkez Mahallesi, Nakkaş Mahallesi, Oklalı Mahallesi, Ormanlı Mahallesi, Ovayenice Mahallesi, Örcünlü Mahallesi, Örencik Mahallesi, Subaşı Mahallesi, Yalıköy Mahallesi, Yaylacık Mahallesi, Yazlık Mahallesi.

Çatalca Hizmet Bölgesi Su Kaçağı ve Gider Tıkanıklığı Açma Hizmetleri ve Firmaları

Çatalca ilçemiz’in su kaçağı ve tıkanıklık açma hizmetlerini sağlayan bir kaç firma mevcut. Bunlar İkizler Tesisat ve Dost Tesisat.

Cihazla Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Su kaçağının olduğu noktayı bulmak zordur. Neticede su akıcıdır ve nereden kendine yol yaparsa oradan dışarı bırakır. Bu bazen sızıntının olduğu noktadan oldukça farklı bir nokta olabilir. O nedenle bir çok sızıntıda bir çok tesisatçı yanılgı yaşamaktadır.

Ancak ne var ki, gelişen teknoloji ile su kaçağı sorun olmaktan çıkmıştır. Akustik dinleme cihazı, termal kameraa ve test cihazı ile gerek şebeke hattındaki, gerekse sıcak su hattındaki en ufak sızıntı dahi noktasal olarak tespit edilebilmektedir.

Akabinde, tespit edilen yerdeki karo kırılır ve gerekli kaynak işlemi yapılarak tamirat sonlandırılır.

Üstelik tüm bu işlemler 20 dakika ile 1 saat arasında gerçekleştirilmektedir.

Adı geçen firmların ilçemizde vermiş olduğu hizmetler ise şu şekildedir:

  • Su kaçağı tespiti (su kaçağı bulma): Son teknoloji cihazlar ile hiçbir yer kırılmadan noktasal olarak su sızıntısının olduğu yer tespit edilir.
  • Su kaçağı tamiri: Yeri tespit edilen su sızıntısı, bir karoluk/fayanslık yer kırılarak gerekli tamir işleminin gerçekleştirilmesi.
  • Tesisat bakımı: Özellikle uzun süre kullanılmayan ya da kullanılmayacak olan tesisatarın oluşabilecek sorunları önüne geçmek maksadıyla muayene edilmesi.
  • Tesisat kurulumu: Mecut tesisatınızın yenilenmesi veya yapılarınıza yeni tesisat çekilmesi işlemi.
  • Tıkanıklık Açma: tıkalı olan banyo, mutfak, tuvalet lavabo ve giderlerin robot adı verilen cihazlarla hiçbir yeri kırmadan açılması.

Daha fazla bilgiye adını saymış olduğumuz firmaların websitelerinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın